Vliesbehang Over Bestaand Behang Plakken

Vliesbehang Over Bestaand Behang Plakken

Vliesbehang Over Gewoon Behang Plakken
Vliesbehang Over Gewoon Behang Plakken from kwantumjandavidszbehang.blogspot.com
kwantumjandavidszbehang.blogspot.com

Onlangs heb ik besloten om mijn slaapkamer een nieuwe look te geven en daarbij wilde ik gebruik maken van vliesbehang over bestaand behang. Ik had al wat positieve verhalen gehoord over deze methode en was benieuwd of het echt zo makkelijk was als werd beweerd. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik je een stap voor stap handleiding voor het plakken van vliesbehang over bestaand behang.

Stap voor stap handleiding

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het plakken van vliesbehang over bestaand behang, is het belangrijk om de muur goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat het oude behang goed vastzit en er geen losse stukken zijn. Verwijder eventuele oneffenheden met een plamuurmes en schuur de muur glad.

Stap 2: Lijm aanbrengen

Breng de lijm aan op de muur met een roller of een behangborstel. Zorg ervoor dat je de lijm gelijkmatig en voldoende dik aanbrengt. Je kunt het beste werken in banen van ongeveer 50 centimeter breed.

Stap 3: Behang aanbrengen

Plaats het vliesbehang op de muur en druk het voorzichtig aan met een behangspatel. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zorg ervoor dat het behang goed aansluit en geen luchtbellen bevat. Eventuele luchtbellen kun je eruit wrijven met een behangspatel of een zachte doek.

Stap 4: Afwerking

Snijd het overtollige behang af met een scherp mesje en verwijder eventuele lijmresten met een vochtige doek. Laat het behang goed drogen voordat je de kamer weer inricht.

Top 10 tips en ideeën

1. Kies voor een vliesbehang met een patroon dat past bij jouw interieur. 2. Gebruik een goede kwaliteit behanglijm voor een beter resultaat. 3. Meet de muur goed op voordat je het behang bestelt, zodat je voldoende hebt. 4. Gebruik een scherp mesje om het behang netjes af te snijden. 5. Werk rustig en nauwkeurig, zo voorkom je foutjes. 6. Laat het behang goed drogen voordat je de kamer weer inricht. 7. Gebruik een behangspatel om luchtbellen weg te wrijven. 8. Zorg voor voldoende verlichting tijdens het behangen, zo zie je beter wat je doet. 9. Wees geduldig, het plakken van vliesbehang kan wat tijd en oefening vergen. 10. Geniet van het resultaat en wees trots op je eigen DIY-project!

Pros en cons van vliesbehang over bestaand behang

Voordelen:

– Vliesbehang is makkelijk aan te brengen en te verwijderen. – Het zorgt voor een strakke en egale muur. – Vliesbehang is verkrijgbaar in diverse dessins en patronen. – Het is goedkoper dan het verwijderen van het oude behang en opnieuw behangen.

Nadelen:

– Het kan lastig zijn om luchtbellen en oneffenheden te voorkomen. – Als het oude behang erg glad is, kan het zijn dat het vliesbehang niet goed hecht. – Het kan wat tijd en oefening vergen om het behang zonder foutjes aan te brengen.

Mijn persoonlijke review

Ik ben erg tevreden met het resultaat van het vliesbehang over bestaand behang in mijn slaapkamer. Het was inderdaad makkelijker dan ik had verwacht en het resultaat is prachtig. Mijn muur ziet er nu strak en egaal uit en het behang past perfect bij mijn interieur. Het plakken van het behang kostte wel wat tijd en geduld, maar het was zeker de moeite waard. Ik kan deze methode zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een snelle en betaalbare manier om een nieuwe look aan een ruimte te geven.

Vraag & Antwoord

Is vliesbehang over bestaand behang geschikt voor alle soorten behang?

Vliesbehang kan over de meeste soorten behang worden geplakt, mits het oude behang goed vastzit en geen structuur heeft. Bij behang met een grove structuur is het beter om het oude behang te verwijderen voordat je het vliesbehang aanbrengt.

Kan ik vliesbehang ook over geschilderde muren plakken?

Het is mogelijk om vliesbehang over geschilderde muren te plakken, maar het resultaat kan minder strak zijn. De verflaag kan ervoor zorgen dat het behang minder goed hecht. Het is daarom aan te raden om het oude behang te verwijderen voordat je het vliesbehang aanbrengt.

Hoe kan ik luchtbellen verwijderen tijdens het behangen?

Als je luchtbellen ziet ontstaan tijdens het behangen, kun je deze verwijderen door met een behangspatel of een zachte doek over het behang te wrijven. Werk vanuit het midden naar buiten toe om de luchtbellen eruit te duwen.

FAQs

Is vliesbehang duurzaam?

Ja, vliesbehang is een duurzame keuze. Het is gemaakt van gerecyclede materialen en is goed bestand tegen vocht en schimmel.

Kan ik vliesbehang opnieuw gebruiken als ik het wil verwijderen?

Nee, vliesbehang is niet herbruikbaar. Het is bedoeld voor eenmalig gebruik.

Hoe kan ik vliesbehang het beste verwijderen?

Vliesbehang is makkelijk te verwijderen. Je kunt het behang in de meeste gevallen in één keer van de muur trekken. Als er lijmresten achterblijven, kun je deze verwijderen met warm water en een spons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *